Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Vascuzine 2101

Bij ons aangesloten patienten

hebben hem de eerste week van mei in de bus gekregen.
Het magazine voor vasculitispatiënten en hun naasten.
Zoals gewoonlijk bomvol interessante artikelen.

Nog niet bij ons aangesloten? Doe dan nu.

Dit blad, boordevol interessante informatie is maar één van de dingen die u krijgt voor uw deelname van 25 euro per jaar.

Schrijf dus hier en nu in!

Boordevol informatie

  • Dr. van Paassen en drs. Aendekerk van het MUMC+ hebben het over belangrijk onderzoek in Maastricht naar COVID-19 en professor Brouwer en dr. van der Geest van het UMC Groningen bespreken de resultaten van een onderzoek naar de impact van COVID-19 op patiënten met Reuscel Arteriitis (RCA).
  • Apotheker Karen de Leest laat ons een kijkje nemen achter de schermen van een apotheek in tijden van corona.
  • Met het UMC Groningen kijken we terug op 40 jaar onderzoek en behandeling van vasculitis.
  • We kijken hoe het inmiddels gaat met de jonge GPA patiënte Eelke Groos die we 14 jaar geleden interviewden voor dit blad en met Martha Gast die de diagnose al 32 jaar geleden kreeg.
  • Rico Jagarnathsingh (31) vertelt hoe hij zijn eeuwige vermoeidheid te lijf ging met het programma van het Nederlands Centrum voor Chronische Vermoeidheid  (NKCV) en we laten het programma toelichten door klinisch psycholoog prof. dr. Hans Knoop van het NKCV.
  • Jan van Zeijl (GPA) en een anonieme kankerpatiënt vertellen hoe Mindfulness hen hielp om psychologisch de lastige momenten van hun ziekte de baas te blijven.
  • In onze rubriek Veelgestelde Vragen gaan we in op de verschillen tussen Grote Vaten Vasculitis zoals RCA en ANCA geassocieerde vasculitiden zoals GPA, MPA en EGPA.
  • In de rubriek Het Dagelijks Leven vertelt Hellen Mossel hoe je zelfs in coronatijd je dag zinvol kunt vullen. In haar vaste column vertelt positivo Inge Linn-Mes hoe ze houvast vindt aan de tekst van het lied “Always look at the bright side” van Monty Python terwijl oud vrijwilliger dr. Arda Goceroglu vertelt over zijn promotie op het onderwerp vasculitis en verklaart hij zich “in hart en nieren” een fan van onze stichting .
  • We laten zien hoe René Bakker door hardlopen in het kader van de actie “Last man standing” onze stichting verrijkte met maar liefst 2.200 euro!
  • Als bestuur verklaren we verder ons standpunt ten aanzien van het COVID-vaccinatieprogramma en maken we melding van enkele nieuwe publicaties waaronder de schitterende SEE ME HEAR ME brochure met daarin opgenomen de “Handleiding voor gezondheidsprofessionals & vasculitispatiënten”.