Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Het UMC Maastricht (MUMC+) is van oudsher een bolwerk van uitgebreide vasculitisexpertise.
Lang voordat een aantal andere UMC's zich formeel kwalificeerden als Vasculitis Expertise Centrum (VEC) vervulde het MUMC+ in het zuiden de rol die het UMC Groningen vervulde in het noorden.

In de periode 2010-2012 ging het expertisecentrum door zware tijden wat uiteindelijk leidde tot het vertrek van het hoofd van de afdeling.

Dr. Pieter van Paassen en dr. Potjewijd bleven zich echter onverminderd inzetten voor hun patienten. Samen met het hoofd van het klinisch laboratorium dr. Damoiseaux wisten ze het expertiseniveau niet alleen te handhaven maar na verloop van tijd zelfs weer uit te breiden.

Op dit moment is het een belangrijk expertisecentra met een schat aan ervaring, gegevens en biomedisch materiaal.

Ook wordt er belangrijk vasculitisonderzoek gedaan en er is een uitstekende samenwerking met de Vasculitis Stichting.

Medio 2023 ontstond er een dispuut tussen de immunologen en de Raad van Bestuur over de huidige positie en de toekomst van de afdeling. De RvB heeft daarop een interm-manager aangesteld (dr. Bart Bemelmans) die als opdracht meekreeg om een plan te maken voor  "een toekomstigbestendige en sterke afdeling immunologie & allergie met daarbinnen onder andere een vooraanstaand expertisecentrum vasculitis".

De vaculitispatiënten in het zuiden van Nederland kunnen zich dus ook in de toekomst verzekerd weten van kwalitatief hoogwaardige zorg en belangrijk wetenschappelijk onderzoek.

Vasculitis Expertisecentrum MUMC+

Bezoek de website van de afdeling Immunologie & Allergologie van het MUMC+ in Maastricht.
Lees meer

Dezer pagina is voor het laatst bijgewerkt op 12 september 2023