Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De patienten met vasculitis vallen binnen onze vakgroep reumatologie onder het gespecialiseerde team systeemziekten. Daarbij is er een nauwe samenwerking tussen de reumatologie, nefrologie, longziekte, neurologie en cardiologie. Voor vasculitis patienten zijn de aanspreekpunten Dr M.R. Kok, reumatoloog , Dr M.A vd Dorpel, internist-nefroloog en dr. I.J.A.M. Verberk, internist-nefroloog en dr. Annelies Berden.

In de sectie systeemziekten zitten niet alleen drie dokters maar ook speciaal opgeleide verpleegkundigen.  Op die manier zijn de lijnen kort en is er altijd een aanspreekpunt als een van ons er niet is. Deze groep werkt nauw samen met andere disciplines en omdat er bij vasculitis vaak sprake is van nierbetrokkenheid in het bijzonder met de nefrologie .

Naast een state-of-the-art behandeling, waarbij we binnen het interne maar ook externe netwerk zoeken naar de juiste expertise is er in ons centrum bijzondere aandacht voor wat voor patiënten belangrijk is.

We hebben veel tijd besteed om de individuele patiënten goed te leren kennen. Daarmee hebben we dus ook veel ‘vasculitisgevallen’ leren kennen en zijn we een stuk wijzer geworden. Maar het is pas recentelijk dat we het gevoel hebben dat we ook de vasculitispatiënt als ‘groep’ leren kennen. Het is misschien wat lastig uit te leggen maar het is zoiets als ‘de Spanjaard’ leren kennen omdat je een tijdje in Spanje hebt gewoond en veel Spanjaarden hebt ontmoet. De waarde van die ervaring zit daarin dat je bijvoorbeeld leert dat een vasculitispatiënt met nierproblemen anders is dan een ‘gewone’ nierpatiënt. Dat je er dus ook anders mee omgaat en dat je hem of haar door die kennis anders endus beter behandelt.

Vasculitis Centrum
Maasstad ziekenhuis

Het vasculitisteam van het Maasstad Ziekenhuis presenteert zich op een eigen sectie binnen de website van het ziekenhuis. U vindt ze hier.
Lees meer