Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Nalaten zoals ú dat wilt


Soms besluiten mens om een deel van hun nalatenschap te schenken aan de Vasculitis Stichting.  Op die manier dragen ze substantieel bij aan de continuïteit van de stichting en daarmee aan de zorg voor (toekomstige) vasculitispatiënten.

Nalaten kan op twee verschillende manieren. Beide vormen dienen formeel in een testament te worden vastgelegd.

Legaat


Een legaat is een bepaling in uw testament die aangeeft dat u een vastgesteld deel van uw erfenis nalaat aan de Vasculitis Stichting. De grootte van het legaat is niet afhankelijk van de totale omvang van de nalatenschap.

Een legaat kan een geldbedrag zijn maar ook een goed zoals bijvoorbeeld een huis, bepaalde effecten of een waardevol schilderij. Ook een legaat moet in een testament worden vastgelegd. In dat geval is de Vasculitis Stichting benoemd als legataris in het testament. Voor een legaat is beneficiaire aanvaarding niet nodig.

Erfstelling


Met een erfstelling kunt u de Vasculitis Stichting benoemen als mede- of als enige erfgenaam. Als (mede)erfgenaam heeft de Vasculitis Stichting dan alleen of samen met andere erfgenamen recht op de hele nalatenschap. Wij ervan dan samen met eventuele mede-erfgenamen alle baten en schulden van de nalatenschap.

De grootte van het erfdeel is afhankelijk van de totale omvang van de nalatenschap en het aantal erfgenamen.

Door de erfenis ‘beneficiair’ te aanvaarden zijn wij als. Vasculitis Stichting niet met ons eigen vermogen aansprakelijk voor de eventuele schulden uit de nalatenschap.

Hulp nodig ?


Onze penningmeester helpt u graag op weg. Ze informeert u nader over de mogelijkheden, geeft u tips en wijst u de weg naar de juiste partijen. Ze begeleidt u persoonlijk en vrijblijvend gedurende het gehele proces.

Stuur een mailtje naar: penningmeester@vasculitis.nl of vraag onze medewerkers aan de telefoon (088 - 00 22 333) of ze u even terugbelt.