Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Een van de doelstellingen van de Vasculitis Stichting voor 2021 was om te komen tot een eerste aanzet van informatieverstrekking aan verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

Als eerste stap hebben we daarom besloten ons direct te richten tot deze doelgroep middels het schrijven van een artikel voor een van hun eigen vakbladen, Nurse Academy.

We kregen bij dat initiatief onmiddellijk de hulp van de reumatoloog dr. Annelies Berden en de reumaverpleegkundige Angelique Boenders, allebei werkzaam bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Zo ontstond samen met onze voorzitter Peter Verhoeven een trio dat zich op de lastige taak stortte om een dergelijk artikel te produceren.

Omdat het onderwerp vasculitis nogal breed is – en het geen handboek maar een leesbaar artikel moest worden - hebben we ons in eerste instantie beperkt tot de vormen van ANCA-geassocieerde vasculitis, t.w. GPA, MPA en EGPA.

We denken met dit artikel een belangrijke stap te hebben gezet in onze informatievoorziening en de zorg voor vasculitispatiënten.

U kunt het artikel hier downloaden.