Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De initiële behandeling van een primaire systemische vasculitis zoals de ziekte van Wegener bestaat uit een combinatie van cyclofosfamide en een hoge dosis prednisolon. Deze aanpak werkt bij ruim 90% van alle patiënten.

Deze kleine studie richtte zich op de 10% die niet reageert op Endoxan of het niet verdraagt.

In de studie is gekeken naar 15 van deze patiënten. Zeven hiervan reageerden niet op een behandeling met Endoxan en acht tolereerden het medicijn niet. Voor hen moest dus een alternatief worden gevonden en zij werden in deze studie behandeld met AntiThymocyte  Globuline (ATG).

Dertien van de vijftien patiënten reageerden positief op de behandeling. Negen van hen raakten gedeeltelijk in remissie en 4 ervan geheel. Twee andere patiënten overleden helaas.

U vindt hier een samenvatting van  het verslag van de studie zoals de onderzoekers dit publiceerden in het 2004 April nummer van Kidney International.

U vindt de details over het oorspronkelijke onderzoek in de formele beschrijving van het onderzoek. Weest u er zich echter van bewust dat het document niet is geschreven voor patiënten maar voor de medische gemeenschap

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt in 2011