Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

EENMALIG OF PERIODIEK DONEREN

Waarschijnlijk heeft u het al talloze keren gedaan, iets betalen middels IDEAL. Het is een veilige, simpele en snelle manier middels een link die naar uw eigen bankomgeving leidt zodat u geen enkel risico loopt. U kunt kiezen voor een eenmalige donatie of een bedrag per maand of per jaar.
Lees meer

DONEREN MET BELASTINGVOORDEEL

Periodiek doneren voor een langere termijn kent grote voordelen. Als u besluit om voor 5 jaar of langer een bedrag te storten dan geldt bij uw belastingaangifte niet de drempel voor giften en is het volledige bedrag dus aftrekbaar.
Lees meer

NALATEN

Het is altijd lastig om het te hebben over de dood of over de dingen waarvan we willen dat ze daarna gebeuren. Toch is het natuurlijk altijd goed om daar even over na te denken. En als u dat doet denkt u dan ook even aan ons. We vertellen u er graag meer over.
Lees meer

Wat natuurlijk ook kan:
Vanuit uw bankrekening geld overmaken op die van ons:
Bankrekening NL77INGB0005965298 
t.n.v. Vasculitis Stichting

 

De stichting en haar gelden

Contributie en subsidie vormen samen met extra donaties onze enige vaste bron van inkomsten.

Subsidie
Patiëntenorganisaties krijgen in Nederland jaarlijks een subsidie van de overheid.
In 2023 was dat €45.000 euro plus €10.000 voor de uitbesteding van de backoffice.

Contributie
De contributie bedraagt slecht 25 euro per JAAR en de Vasculitis Stichting heeft een uiterst coulant beleid voor die mensen die moeite hebben om dat bedrag op te brengen. Gebrek aan financiële middelen mag volgens ons beleid nooit een excuus zijn om verstoken te blijven van belangrijke informatie. Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden vanuit een aanvullende polis de contributie.

Donaties
Donaties worden aangewend voor Wetenschappelijk Onderzoek of de versterking van het eigen vermogen. Dat laatste is belangrijk omdat we een sterke onafhankelijke organisatie willen blijven die blijft bestaan ongeacht het beleid van de regering. Vanuit de subsidie mag geen eigen reserve worden opgebouwd dus dat moet gebeuren vanuit de contributie of de donaties.
Aan het eind van elk jaar bepaalt het bestuur in een formele vergadering hoe het totaal aan giften het best kan worden aangewend.
Als echter bij een donatie uitdrukkelijk wordt aangegeven dat deze alleen mag worden aangewend voor wetenschappelijk onderzoek dan gaat zo’n bedrag rechtstreeks naar ons Fonds Wetenschappelijk Onderzoek.