Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Netwerken

ARCH

ARCH is een medisch platform voor zeldzame reumatische aandoeningen zoals bijvoorbeeld vasculitis (vasculitis behoort tot de categorie ontstekingsreuma). ARCH is georganiseerd in een aantal geografische netwerken, de ARCH regio’s. Binnen een ARCH-regio opereert een Multidisciplinaire Team (MDT) samengesteld uit artsen van diverse ziekenhuizen en specialismen. Ze bespreken in een multidisciplinair overleg (MDO) bepaalde patiënten. ARCH richt zich behalve op ANCA vasculitis ook op de ziektebeelden: Systemische sclerose , APS en SLE.
Lees meer
RITA logo

RITA

RITA is een European Reference Network (ERN), Het brengt een groot aantal toonaangevende Europese medische centra samen die over expertise beschikken in diagnose en behandeling van zeldzame immunologische aandoeningen. Er zijn binnen RITA vier subgroepen te onderkennen.De vier groepen houden zich bezig met aangeboren afwijkingen aan het afweersysteem, inflammatoire afwijkingen, autoimmuun afwijkingen en afwijkingen bij kinderen. Vasculitis valt in de groep Auotimmuun afwijkingen (AI).
Lees meer
EUVAS

EUVAS

EUVAS is een open samenwerking van Europese artsen die geïnteresseerd zijn in onderzoek en onderwijs op het gebied van vasculitis. EUVAS heeft vertegenwoordigers van vele medische specialismen zowel binnen als buiten de Europese Unie. EUVAS voert een scala aan activiteiten uit, waaronder klinische proeven en onderzoeken naar de beoordeling van vasculitis.
Lees meer

SANL

SANL is een groepering van artsen/onderzoekers die een bijzondere belangstelling hebben voor systemische auto-immuunziekten en dan in het bijzonder het wetenschappelijk onderzoek dat daarin plaats vindt. Het is in belangrijke mate dezelfde groep dokters die je tegenkomt in het ARCH netwerk.
Lees meer