Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Een langdurige en contractueel vastgelegde periodieke gift leidt tot een groter belastingvoordeel dan een eenmalige gift of een gewone periodieke gift.

Als u minimaal vijf jaar lang jaarlijks een periodieke gift doet, is de niet-aftrekbare drempel namelijk niet van toepassing en geldt er zelfs geen maximum aan uw aftrekbare gift.

U hebt een simpele overeenkomst nodig om beroep te kunnen doen op de belastingvoordelen van een periodieke gift. We hebben hiervoor een geschikt formulier ontwikkeld dat voldoet aan de belastingtechnische eisen. U kunt het formulier hier downloaden.

Mocht u liever het formulier van de Belastingdienst zelf gebruiken dan kunt u dat hier downloaden.

Met een periodieke schenking kunt u tot circa 37% van uw jaarlijkse donatie van de Belastingdienst terugkrijgen. Het bedrag dat u daadwerkelijk bespaart aan belasting hangt uiteraard af van de hoogte van uw inkomen. Wilt u direct zien welk voordeel voor u geldt in het huidige belastingjaar?

Middels deze rekenmodule kunt u direct zien wat het belastingvoordeel is bij een periodieke schenking. U geeft uw verzamelinkomen in en het bedrag dat u overweegt te schenken en de module laat u direct zien wat het belastingvoordeel is.

Beperking van uw risico


Uitgangpunt is dat de periodieke schenking stopt bij uw overlijden.
Het is toegestaan de schenking ook te laten stoppen als:

  • u arbeidsongeschikt raakt
  • u onvrijwillig werkloos wordt
  • de Vasculitis Stichting haar ANBI-status verliest
  • de Vasculitis Stichting onverhoopt failliet mocht gaan.

Let op: U kunt een overeenkomst alleen aangaan voor toekomstige giften. Donaties die u vóór de ingangsdatum van de overeenkomst met de Vasculitis Stichting deed, rekent de Belastingdienst niet mee.

Hulp nodig ?


Onze penningmeester helpt u graag op weg. Ze begeleidt u persoonlijk en vrijblijvend gedurende het gehele proces.

Stuur een mailtje naar: penningmeester@vasculitis.nl of vraag onze medewerkers aan de telefoon (088 - 00 22 333) of ze u even terugbelt.