Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Uitkleden aanvullende verzekering

Zorgverzekeraars moeten ophouden met het sluipenderwijs uitkleden van de aanvullende verzekering en ze moeten allemaal het lidmaatschap van een patiëntenvereniging vergoeden.

Dat is de strekking van een brief van Patiëntenfederatie Nederland aan de koepel van zorgverzekeraars, ZN. De brief wordt gesteund door Ieder(in). De Vasculitis Stichting is zowel aangesloten bij de Patiëntenfederatie als bij Ieder(In).

Het terugschroeven van bijvoorbeeld fysiotherapie.

In de brief schrijft de federatie dat er elk jaar weer signalen binnenkomen van mensen die ooit een aanvullende verzekering sloten en die er nu achter komen dat de dekking in de loop der jaren steeds minder is geworden. “Op het moment dat ze aanspraak moeten maken, ontvangen ze veel minder vergoeding voor bijvoorbeeld fysiotherapie dan aanvankelijk gedacht. Terwijl ze destijds juist vanwege die ruimere dekking hebben gekozen voor de uitgebreide aanvullende verzekering.”

Niet meer vergoeden van het lidmaatschap.

Een tweede voorbeeld van het langzaam uitkleden van de aanvullende verzekering is de vergoeding van het lidmaatschap van patiënten- en cliëntenorganisaties.

Uit de brief: “Bij deze vergoeding gaat het in de praktijk om een bescheiden bedrag. Maar deze dekking is juist van grote betekenis voor onze organisaties en hun leden. (…) De afgelopen jaren zien wij een duidelijke afname van polissen met een vergoeding voor lidmaatschap.”

We zijn als patiëntenvereniging natuurlijk blij met deze brief want we herkennen ons volledig in beide punten.

 Zie hier de volledige brief