Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Opluchting in Maastricht

Eindelijk goed nieuws uit Maastricht.

Vandaag werden we gebeld door de voorzitter van de Raad van Bestuur van het MUMC+ met bijzonder goed nieuws. Het onderzoek naar het sectiehoofd immunologie (dr. Pieter van Paassen) is afgerond en de conclusie laat niets te raden over.

De uitkomst laat zien dat er geen enkele sprake is van disfunctioneren van het sectiehoofd.
In tegendeel, zijn deskundigheid en bevlogenheid worden alom geprezen.

Het rapport laat bovendien zien dat de afdeling jarenlang de steun heeft moeten ontberen die een dergelijke afdeling nodig heeft en dat de immunologen dus gelijk hadden toen ze stelden dat er een continue belemmering was in de groei van de afdeling en de personen daarbinnen.

De Raad van Bestuur neemt niet alleen de conclusie van de commissie ter harte maar gaat ook actief aan de slag met de aanbevelingen uit het rapport teneinde zo snel mogelijk te komen tot ‘een optimale positionering van de afdeling’.

De intentie om  te komen tot een sterke afdeling immunologie met daarbinnen een sterk vasculitis expertisecentrum is naar ons toe door de Raad van Bestuur eerder en bij herhaling uitgesproken. Met het huidige rapport in handen lijkt er weinig meer in de weg te staan om daadkrachtig over te gaan tot realisatie ervan. Wij zullen ze daarbij alle steun verlenen die nodig is en blijven vragen om het tempo van de ontwikkelingen hoog te houden.

Een mooie afsluiting van dit jaar en een goed begin.

Het volledige bericht over deze ontwikkeling staat inmiddels op de website van het ziekenhuis en is hier te raadplegen.