Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Meander MC verlengt STZ erkenning

Het Meander MC is voor vasculitispatiënten niet zomaar een ziekenhuis, het is een door de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) erkend expertisecentrum voor vasculitis. Die expertise moet regelmatig opnieuw worden aangetoond anders verloopt ze. Het Meander MC heeft die erkenning al jaren en ze is nu weer verlengd.

Als Vasculitis Stichting zijn we blij met de rol die het Meander Vasculitis Expertise Centrum vervult. De aanwezige expertise en de gedreven aanpak van het voltallig team hebben ertoe geleid dat het Meander via ARCH het multidisciplinaire overleg (MDO) voor Midden Nederland voorzit. Dat zegt iets over hun expertise want in alle andere gevallen wordt die rol vervult door een academisch ziekenhuis.

Niet alleen de medisch specialisten vervullen in dit centrum een belangrijke rol. Men heeft ook twee vasculitisconsulenten (verpleegkundigen) die op een eigen poli patiënten zien en ze begeleiden met informatie over de ziekte en de behandeling. Ze hebben super korte lijntjes naar de betreffende specialisten wat ervoor zorgt dat de patiënt zijn of haar arts en expertise altijd snel binnen bereik heeft. Uit een recent gehouden enquête blijkt dat patiënten deze dienstverlening waarderen met maar liefst een 8,7

Geen wonder dat die erkenning is verlengd en geen wonder dat wij als stichting blij met ze zijn!