Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Mantelzorg

10 november 2023 : Dag van de mantelzorg

Op deze dag laat Nederland zien dat zij de mantelzorgers waardeert. Ook de Vasculitis Stichting heeft mantelzorg hoog op de agenda.

De Vasculitis stichting is er niet alleen voor vasculitis patiënten maar ook voor hun mantelzorger(s). Regelmatig krijgen we bezorgde en verdrietige familieleden aan onze info telefoon. De partner, ouder, kind, vriend of familielid van de beller heeft dan vaak net de diagnose vasculitis gehad. De beller is op zoek naar informatie en zit vol vragen over de ziekte en de behandeling van hun dierbare.

Al onze vrijwilligers zijn zelf (vaak) patiënt of mantelzorger, en weten waar ze over praten. Daarom kunt u, aan de info telefoon uw vragen stellen en een luisterend oor vinden bij een ervaringsdeskundige (mantelzorger). Het leven van u, als mantelzorger, is door de vasculitis van uw dierbare ongetwijfeld veranderd. Daar kunnen onze vrijwilligers aan de info telefoon over meepraten. Ook de mantelzorgers onder hen hebben te maken met toenemende zorgtaken en de soms lastige combinatie met werk, hobby’s en het eigen sociale leven. Ze kunnen u tips geven en u wijzen op de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen bij uw zorgtaken.

Door toekomstig beleid en bezuinigingen in de zorg, zal de druk op de Mantelzorger alleen maar toenemen. De mantelzorger zal een steeds belangrijkere rol gaan vervullen in de zorgketen rondom de vasculitis patiënt. We geven daarom niet alleen nu extra aandacht aan de mantelzorgers. We zetten dit onderwerp blijvend hoog op de agenda. Met MantelzorgNL zijn we daarom zeer recent een samenwerking aangegaan. Hiermee willen we onze mantelzorgers nog beter van informatie voorzien.,

We zijn trots te melden dat MantelzorgNL speciaal voor onze leden op 15 december 2022 een Webinar over mantelzorg zal organiseren.

P.S. Hierbij ook nog even een ‘Kijktip’: Vanaf 8-11-2022 een zesdelige serie over mantelzorg op NPO 2