Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

IN MEMORIAM JOHN MILLS

John Mills is niet meer.

John was een GPA-patiënt die van 2009 tot 2019 voorzitter was van de patiëntenvereniging in het Verenigd Koninkrijk (VK). Sinds 2019 fungeerde hij als ‘Director of Operations’.

John was een goede vriend van onze voorzitter Peter Verhoeven. In 2013 besloten ze tijdens een congres in Parijs om via een 50/50 bijdrage een jonge Nederlandse onderzoekster financieel te ondersteunen voor een belangrijk onderzoek in Cambridge. Dat was het begin van een mooie samenwerking die jaren later leidde tot de oprichting van Vasculitis International, een organisatie bedoeld om patiëntenorganisaties uit zoveel mogelijk landen bij elkaar te brengen en te motiveren om samen te werken.

Als gepensioneerde tandarts heeft John samen met zijn vrouw Susan de patiëntenvereniging in het Verenigd Koninkrijk geprofessionaliseerd en ontwikkeld tot een grote en bloeiende organisatie. Iets waarvoor hij in januari werd onderscheiden als ‘Member’ van ‘The Most Excellent Order of the British Empire (MBE).

Zijn overlijden kwam niet onverwachts. John had naast GPA ook prostaatkanker en nog wat andere kwalen. Al sinds het begin van dit jaar was duidelijk dat dit zijn laatste jaar zou zijn. Na een lang en zwaar ziekbed heeft hij, zoals zijn vrouw Susan ons schreef, ‘haar maandagmiddag 28 augustus verlaten’. ‘Vredig en zonder stress ingeslapen’.

Vasculitispatiënten in het Verenigd Koninkrijk maar ook in de rest van Europa en zelfs ver daarbuiten gaan een geweldige voorvechter en ambassadeur missen. Zij die hem kennen missen echter vooral een warme persoonlijkheid met een megagroot hart en een enorme passie.

In paradisum deducant te angeli – moge de engelen hem naar het paradijs geleiden.

Sterkte Susan.