Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

GPA en MPA webinar 18 nov 2021

Ons derde webinar vond plaats op 4 nov. en ging over GPA en MPA, twee ziektebeelden die zozeer op elkaar lijken dat ze soms niet goed uit elkaar zijn te houden. Een ideale tandem dus om samen te behandelen in één webinar. De partij die deze keer de sprekers leverde was het MUMC+ oftewel het UMC Maastricht.

Dr. Judith Potjewijd, internist – immunoloog en allergoloog leidde als gerenommeerde vasculitisspecialist de sessie en ze werd bijgestaan door twee jonge arts-onderzoekers, Joop Aendekerk MD en Matthias Busch MD.

Ze leverden samen en elk afzonderlijk een prima prestatie waarbij naast het ophalen van wat basiskennis ook de recente ontwikkelingen en onderzoeken met betrekking tot GPA en MPA uitgebreid aan bod kwamen. Ook COVID-19 en vaccinatie in het algemeen bleven daarbij uiteraard niet onbesproken.

Nadat dr. Potjewijd ons nog even door wat basiskennis leidde nam Joop Aendekerk ons mee op de reis rond de ontwikkeling van nieuwe medicijnen als Avacopan® en Vilobelimab® en praatte Matthias Busch ons bij over alle activiteiten en ontwikkelingen in het kader van het grote Target-To-B! project.

Aan het vragenuurtje was duidelijk te merken dat bij patiënten de belangstelling voor lopend onderzoek en nieuwe medicijnen groot is.

Voor hen die zijn aangesloten bij onze organisatie is het webinar- nadat ze zijn ingelogd – terug te kijken via de menukeuze Bibliotheek-Webinars.

Bovendienis er voor onze leden opnieuw een GPA en MPA sessie op 2 december aanstaande, dit keer verzorgd door het vasculitis-expertiseteam van het Meander MC in Amersfoort.