Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Engelstalige publicaties

Onlangs verschenen twee belangrijke Engelstalige publicaties waaraan we als Vasculitis Stichting hebben meegewerkt.

  1. Hoe kijken reumatologen en patientenop dit moment aan tegen de zorg voor patienten met ANCA-vasculitis?

In het blad EMJ Rheumatology probeert men antwoord te krijgen op deze vraag door het interviewen van twee reumatologen en twee patiëntenvertegenwoordigers.  De reumatologen zijn dr. Cristina Ponte van het Hospital de Santa Maria in Lissabon en dr. Joanna Robson van de university Hospitals in Bristol. De twee patientenvertegenwoordigers zijn John Mills van de Vasculitis Patientenvereniging in het Verenigd Koninkrijk en onze voorzitter Peter Verhoeven. Het is een groot artikel geworden (11 pagina’s) en uiteraard geschreven in het Engels. Het staat in de bibliotheek van deze website en is hier te downloaden.
Hier vindt u de EMJ Rheumatology website.

2. Is er verschil tussen de wijze waarop ziekenhuizen ANCA-vasculitis behandelen?

drs. Ebru Dirkgil van het LUMC (UMC Leiden) keek naar 230 AAV-patiënten in 9 verschillende ziekenhuizen. Ze besprak haar bevindingen met een aantal experts en onze voorzitter en legde die bevindingen vast in een artikel dat recentelijk werd gepubliceerd in het blad Kidney Reports.
Ook dit artikel is uiteraard Engelstalig en het draagt de titel “Clinical Practice Audit on the Management of Antineutrophil Cytoplasmic Antibody–Associated Vasculitis in the Netherlands”. Het staat in de bibliotheek van deze website en is hier te downloaden.
Hier vindt u de website van KIReports.org.