Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

COVID-19 studie Target-to-B

Bekijk nu de in lekentaal gemaakte video over het COVID-19 onderzoek zoals dat is uitgevoerd binnen het Target-to-B project (T2B!).

T2B! is een groot project waarover we eerder uitgebreid schreven in ons blad Vascuzine en waarin we als patiëntenorganisatie actief deelnemen. Het project onderzoekt hoe we ons afweersysteem kunnen verbeteren en kijkt daarbij in het bijzonder naar de B-cellen die daarbij een belangrijke rol spelen.

Bij de start van de coronapandemie startte een speciaal team binnen T2B! een grootscheeps onderzoek naar het gedrag van het coronavirus en de reactie van ons afweersysteem daarop. Een onderzoek dat van groot belang was en is voor patiënten met een niet optimaal functionerend afweersysteem.

In een uitstekend webinar dat werd uitgezonden in de middag van 17 maart 2022 presenteerde het team van dr. Filip Eftimov haar resultaten. Dat gebeurde d.m.v. een aantal heldere presentaties die speciaal werden ontwikkeld om in “gewone-mensen-taal” uit te leggen wat men heeft gedaan en wat de uitkomsten zijn.

Omdat natuurlijk niet iedereen die presentatie op dat moment kon bijwonen is de uitzending opgenomen zodat deze kan worden teruggekeken. Een geweldig initiatief waarvoor we het team zeer dankbaar zijn.

We hebben de video geplaatst in de bibliotheek van deze website en men kan de uitzending hier terugkijken.

Zéér de moeite waard voor vasculitispatiënten en alle andere mensen met een gecompromitteerd afweersysteem! Van harte aanbevolen dus.